ΚΑΝΩ SQUATS & DEADLIFTS ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΝΙΩΘΩ "ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΟΥς ΓΛΟΥΤΟΥΣ ΜΟΥ " ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ???

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

September 24, 2023

post-image

Ένα από τα αγαπημένα είδη ασκούμενης είναι το εξής :


" κάνω καθίσματα ή deadlift και δεν αισθάνομαι το κάψιμο στον (Μ)ω....Λο μου , δεν με πιάνει . μήπως δε είναι καλή άσκηση για (Μ)ωλο ???"


Λοιπόν για να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα :


1 διάβασε το άρθρο το οποίο το έγραψα όσο πιο απλά και εύπεπτα μπορουσα.

2 στείλτο σε μια φίλη σου που σίγουρα αναρωτιέται (η γνώση πρέπει να μοιράζεται )


3 ΤΑ Squats και τα deadlifts (καθώς και οι παραλλαγές αυτών ) είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάμεις για τους γλουτούς σου . Τέλος .(ναι και τα hip thruster ωστόσο μικρή Ποκαχόντας τα accessorized glute exercises δεν δημιουργούν το ίδιο ορμονικό ερέθισμα )


ξεκινάμε ....


Να σημειώσουμε πρώτα ότι το "κάψιμο" που αισθάνεστε κατά τη διάρκεια της άσκησης είναι συνήθως αποτέλεσμα της συσσώρευσης του γαλακτικού οξέος στους μύες, το οποίο παράγεται κατά τη διάρκεια της αναερόβιας γλυκόλυσης. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν οι μύες εργάζονται σκληρά και γρήγορα.

Αν δεν νιώθετε "κάψιμο" στους γλουτούς σας κατά τη διάρκεια των squats η στα deadlifts δεν σημαίνει ότι οι γλουτοί σας δεν εργάζονται. Μπορεί απλώς να σημαίνει ότι δεν εργάζονται σε ένα βαθμό που θα προκαλέσει μεγάλη συσσώρευση γαλακτικού οξέος. Επίσης, οι γλουτοί είναι μεγάλη μυϊκή ομάδα και μπορεί να χρειαστεί περισσότερη εργασία για να "αισθανθούν" την ίδια ένταση σε σύγκριση με μικρότερες μυϊκές ομάδες.

(οπότε ίσως νιώσετε το κάψιμο στα τετρακέφαλου σας πρώτα (πόδια )

Αν θέλετε να εστιάσετε περισσότερο στους γλουτούς κατά τη διάρκεια των squats,και των deadlidt :


1 μπορείτε να δοκιμάσετε να προσαρμόσετε την τεχνική σας (δε θα αναφερθώ σε αυτό το άρθρο σε εκτενή βαθμό γιατί είναι Κυριακή και θα πάει Δευτέρα )


2 μπορείτε να χρησιμοποιήσετε bands γύρω από τα γόνατα σας


3 (το καλύτερο ) κάντε glute activation exercises πριν το squat η το deadlift (hip thrusters , clamshells ,romanian κλπ κλπ )


4 να θυμάστε ότι το βαθύ κάθισμα ενεργοποιεί περισσότερο τοτς γλουτούς σε σχέση με το ημικαθισμα

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΜΩς ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ SQUATS KAI TA DEADLIFTS (ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Ο ΠΩΠΟς ΣΟΥ ) ΕΙΝΑΙ ΤΑ PRIMERS (βασικότερες) ΑΣΚΗΣΕΙς ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΜΕΝΟ ΓΛΟΥΤΟ .

john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!