Διατροφή vs άσκηση αν έπρεπε να επιλέξω μόνο ένα από τα δύο ποιο θα ήταν ???

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

September 25, 2023

post-image

Διατροφή vs Άσκηση


Αν έπρεπε να επιλέξουμε μόνο ένα από τα δύο ποιο θα ήταν ???


Πολλοί ασκούμενοι νομίζουν ότι το να κάνουν μόνο προπόνηση είναι αρκετό για να έχουν μια καλή υγεία και ένα όμορφο και δυνατό σώμα .


"έκανα προπόνηση 2 ώρες " δε χρειάζεται να κάνω διατροφή .

"σήκωνα βάρη 3 ώρες ε λογικά θα φουσκώσω , άσχετος αν δε φάω τίποτα "

έκανα 3 wod μαζεμένα θα φάω το γλυκό μου μωρέ μα δεν πειράζει ...ή : "δε θα φάω τίποτα γιατί θα κάψω περισσότερο λίπος "


Η επιστήμη έχει δείξει ότι και η άσκηση και η διατροφή είναι πολύ σημαντικές για την υγεία και την ευεξία μας. Είναι δύσκολο να πούμε ότι το ένα είναι πιο σημαντικό από το άλλο, καθώς και τα δύο έχουν σημαντική συμβολή στη συνολική μας υγεία.


Η διατροφή μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος, τη διαχείριση του βάρους, την ενέργεια και την άντληση θρεπτικών συστατικών που είναι ζωτικά για τη λειτουργία του σώματος.


Από την άλλη πλευρά, η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, την αύξηση της αντοχής και της δύναμης, τη βελτίωση της διάθεσης και της αυτοπεποίθησης, καθώς και την προώθηση καλύτερου ύπνου.

Εάν όμως επιβάλλεται να διαλέξουμε ένα από τα δύο, πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η διατροφή μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στο σώμα μας .


Η διατροφή μπορεί να έχει μεγαλύτερη επίδραση στη διαχείριση του βάρους και της γενικής υγείας σε σχέση με την άσκηση. Αυτό γιατί μπορεί να είναι πολύ δύσκολο να αποκομίσεις τα οφέλη της άσκησης αν η διατροφή σου δεν είναι ισορροπημένη.

Δηλαδή, αν καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι καίς με την άσκηση, ίσως δεν δεις τα αποτελέσματα που θα περίμενες στη διαχείριση του βάρους.


Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η άσκηση δεν είναι πολύ σημαντική. Η άσκηση προωθεί την καλή υγεία, βοηθά στη διαχείριση του στρες, βελτιώνει την αντοχή και την αντίσταση, και βοηθά στην πρόληψη πολλών χρόνιων παθήσεων.


Συνολικά, και η άσκηση και η διατροφή είναι βασικά στοιχεία για μια υγιεινή ζωή και δεν θα έπρεπε να αγνοηθεί κανένα από τα δύο.


Όσο αφορά την "αισθητική " του σώματος τι είναι πιο σημαντικό ?? (αν έπρεπε να επιλέξω μόνο το ένα η το άλλο )


Όσον αφορά την αισθητική του σώματος, και η διατροφή και η άσκηση είναι πολύ σημαντικές, αλλά παίζουν διαφορετικούς ρόλους.

Η διατροφή είναι κρίσιμη για τη διαχείριση του βάρους. Αν καταναλώνεις περισσότερες θερμίδες από ό,τι καίς, θα αυξήσεις το βάροςκαι το λίπος σου .Αυτό μπορεί να επηρεάσει την αισθητική του σώματος. Επίσης, η κατανάλωση καλά ισορροπημένης διατροφής με αρκετά πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση και ανάπτυξη της μυϊκής μάζας.

Η άσκηση, από την άλλη πλευρά, βοηθά στη διαμόρφωση και τόνωση των μυών, καθώς και στην αύξηση της μυϊκής μάζας, ενώ παράλληλα βοηθάει στην καύση θερμίδων. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο μυϊκή αθλητική εμφάνιση.


Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα από τα δύο για την αισθητική του σώματος, ίσως η διατροφή να ήταν πιο σημαντική καθώς η αύξηση ή η μείωση του βάρους και η κατανάλωση των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών μπορούν να έχουν μεγάλη επίδραση στην εμφάνιση του σώματος.


Ωστόσο, το να ασκείσαι κανονικά είναι εξίσου σημαντικό για την αισθητική του σώματος. Οι ασκήσεις δύναμης και αντοχής μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση και τόνωση των μυών, ενώ οι αερόβιες ασκήσεις και τα wod μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του λίπους στο σώμα.


Σε γενικές γραμμές, και η διατροφή και η άσκηση παίζουν κρίσιμο ρόλο στην αισθητική του σώματος και η ιδανική προσέγγιση είναι μια συνδυασμένη στρατηγική που περιλαμβάνει και τα δύο.

john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!