"Αναβλητικοτητα και ασκηση" Γιατί βαριεμαι να ασκηθω ? Γιατί βαριεμαι να ξεκινήσω? Η λύση είναι να καταλάβεις τους βαθυτερους λόγους της αναβλητικοτητα σου και όχι απλά να πιεστεις να ξεκινήσεις!!!

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

September 27, 2023

post-image

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολίες στο να ξεκινήσουν (η να συνεχίσουν ) να γυμνάζονται και οι λόγοι γι' αυτό είναι πολλοί. Ας εξετάσουμε κάποιους από αυτούς και προτείνουμε λύσεις για να ξεπεράσουμε αυτές τις προκλήσεις.


1 Έλλειψη Χρόνου:

Πολλοί άνθρωποι" θεωρούν "ότι δεν έχουν αρκετό χρόνο για την άσκηση. Είναι όμως σημαντικό να καταλάβουμε ότι η άσκηση είναι μέρος της προσωπικής μας φροντίδας και ωφελεί την υγεία μας.

Αν πονας κάπου δεν θα πας στο γιατρό??? (εννοείται πώς θα πας γιατί πρόκειται για την υγεία σου )


Μπορείτε να ξεκινήσετε με σύντομες προπονήσεις και σταδιακά να αυξήσετε την διάρκεια.(ξεκινήστε και με ένα απλό περίπατο 10-15')


2. Έλλειψη Ενθουσιασμού:

Πολλοί άνθρωποι βρίσκουν την άσκηση βαρετή ή δύσκολη. Το κλειδί εδώ είναι να βρείτε μια δραστηριότητα που σας αρέσει. Αν απολαμβάνετε το τι κάνετε, θα είναι πιο πιθανό να το κάνετε τακτικά. Μπορεί να είναι οτιδήποτε, από χορό, πεζοπορία, ποδηλασία, προπόνηση στο atlas chania (δεν είναι ποτέ βαρετή σας το υπογράφω ) μέχρι και μια βόλτα στην πόλη . Οτι σας μονοπωλεί το ενδιαφέρον!


3. Απουσία Στόχων:

Όταν η άσκηση φαίνεται ως κάτι αόριστο ή επαχθές, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί η δέσμευση. Θέστε σαφείς, μετρήσιμους στόχους για να σας βοηθήσουν να παραμείνετε ενθουσιασμένοι και επικεντρωμένοι. Αυτοί οι στόχοι μπορεί να είναι σχετικοί με την επίδοση (όπως η αύξηση της αντοχής ή της δύναμης), την υγεία (όπως η μείωση της αρτηριακής πίεσης η χοληστερίνης ), ή ακόμη και την εμφάνιση (όπως η απώλεια βάρους ή η αύξηση μυϊκής μάζας ).


4. Έλλειψη Αυτοπεποίθησης:

Πολλοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται αβέβαιοι για το πού να ξεκινήσουν ή πώς να κάνουν σωστά τις ασκήσεις. Αν αυτό ισχύει για εσάς, μπορεί να είναι χρήσιμο να επενδύσετε σε μερικές προπονήσεις personal η να συζητήσετε τον προπονητή σας το πώς νιώθετε και αυτός "οφείλει" να σας προσφέρει ασφάλεια συναισθηματική και σωματική . Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε εκπαιδευτικά βίντεο ή εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να μάθετε την σωστή τεχνική χωρίς ωστόσο να παραλείψετε να ζητήσετε την ανατροφοδότηση (το αν το κάνετε καλά ) από τον προπονητή σας .


5. Έλλειψη Συνέπειας:

Η άσκηση πρέπει να γίνεται ένα σύνηθες μέρος της καθημερινότητας, και όχι κάτι που συμβαίνει μόνο όταν έχετε χρόνο ή μόνο όταν προσπαθείτε να φτάσετε σε έναν συγκεκριμένο στόχο (καλοκαίρι πχ)

Για να γίνει αυτό, προσπαθήστε να βρείτε μια ρουτίνα που λειτουργεί για εσάς και που μπορείτε να ακολουθήσετε με συνέπεια.

προσπαθήστε να κατανοήσετε ότι η άσκηση είναι κάτι με το οποίο πρέπει να ζήσετε παρέα .(σαν το να πλένετε τα δόντια σας η να κάνετε μπάνιο )

Θυμηθείτε, κάθε μικρό βήμα προς την ενίσχυση της σωματικής σας δραστηριότητας είναι ένα βήμα προς την βελτίωση της υγείας σας. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τα εμπόδια που μας κρατούν πίσω, αλλά είναι ακόμα πιο σημαντικό να βρούμε τρόπους να τα ξεπεράσουμε και να κάνουμε την άσκηση μια θετική και ευχάριστη εμπειρία ρε γαμωτο ...


Αν χρειαστεί και μπορείτε να κάνετε μερικές συνεδρίες σε κάποιον ψυχολόγο ο οποίος θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε σε βάθος το πρόβλημα που σας κάνει αναβλητικους και να ξεκινήσετε μια νέα ζωή βάζοντας ένα από τα πιο σημαντικά αν όχι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή σας .

μην ξεχνάτε :


Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να ασκείται και όχι να κάθεται 

john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!