"Πώς να παρακίνησω το παιδί μου να ξεκινήσει κάποια αθλητική δραστηριότητα ?"

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

October 1, 2023

post-image

Το άρθρο αυτό γράφτηκε κατόπιν απορίας διαφόρων γονέων (με παιδιά δημοτικού ) για το πώς μπορούν να τα παρακινήσουν να ξεκινήσουν μια αθλητική δραστηριότητα .

Σε μια εποχή όπου τα παιδιά περνούν ολοένα και περισσότερο χρόνο μπροστά σε οθόνες, η συμμετοχή σε φυσικές δραστηριότητες και αθλήματα έχει γίνει πιο σημαντική από ποτέ. Αλλά πώς μπορείτε να παρακινήσετε το παιδί σας να αγαπήσει αυτή τη διαδικασία;


1. Επιλέξτε τη Σωστή Δραστηριότητα: Ενθαρρύνετε το παιδί σας να δοκιμάσει διάφορα αθλήματα ή δραστηριότητες μέχρι να βρει αυτό που του αρέσει περισσότερο. Η επιλογή του σωστού αθλήματος ή δραστηριότητας θα μπορούσε να είναι κρίσιμη για την ενθάρρυνση της συνεχούς συμμετοχής του.


2.Πολυυυυ σημαντικό no 1: Γονεϊκό πρότυπο : Είστε το πιο σημαντικό πρότυπο για το παιδί σας. Εάν σας βλέπει να ασκείστε και να απολαμβάνετε φυσική δραστηριότητα, είναι πιθανότερο να θέλει να πάρει μέρος.

ξεκινήστε να κάνετε παρέα λίγο ποδήλατο , λίγο κολύμπι ,λίγο τρέξιμο , αθλοπαιδιές η ότι οτιδήποτε θα κανει χαρούμενο εσάς και το παιδί σας .


3. Κάντε το Διασκεδαστικό: Η άσκηση και η συμμετοχή σε αθλήματα πρέπει να είναι διασκεδαστική και ξεκούραστη, όχι κάτι που το παιδί αισθάνεται ότι πρέπει να κάνει. Προσπαθήστε να βρείτε τρόπους για να κάνετε την άσκηση παιχνίδι.

Μην αφήσετε το παιδί σας να κουραστεί από την πρώτη φορά γιατί μετά θα είναι ένα no,no,no situation .


4. Ενθαρρύνετε την Ομαδικότητα: Πολλά αθλήματα προωθούν την ομαδικότητα και την συνεργασία. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα ελκυστικό για πολλά παιδιά που απολαμβάνουν την επαφή και την αλληλεπίδραση με άλλα παιδιά.


5. Θέστε Στόχους: Η θέση στόχων μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αισθάνεται πιο δεσμευμένο στο άθλημα ή τη δραστηριότητα που έχει επιλέξει. Αυτοί οι στόχοι μπορούν να είναι γενικοί (όπως η βελτίωση της φυσικής κατάστασης) ή πιο συγκεκριμένοι (όπως η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας )


6.Πολυυυυυ σημαντικό no 2 : Υποστήριξη, όχι Πίεση: Ενθαρρύνετε το παιδί σας στις προσπάθειές του, αλλά αποφύγετε να το πιέσετε υπερβολικά. Η πίεση μπορεί να κάνει την άσκηση να φαντάζει ως μια υποχρέωση, κάτι που θα μπορούσε να αποθαρρύνει το παιδί σας από τη συνέχιση της δραστηριότητας. κάτι το οποίο ισχύει σε οτιδήποτε περνάει στο μυαλό σαν υποχρέωση .( ακόμα και το διάβασμα )


7. Πολυυυυ σημαντικό no 3 : ΕπιΒράβευση της Προσπάθειας: Αντί να επικεντρώνεστε μόνο στις νίκες ή τις επιτυχίες, ενθαρρύνετε και γιορτάστε την προσπάθεια και την αποφασιστικότητα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει το παιδί σας να αναπτύξει μια θετική σχέση με την άσκηση και την επιμονή.

Με υπομονή και διάθεση για εξερεύνηση, είναι βέβαιο ότι το παιδί σας θα βρει κάποια δραστηριότητα που θα αγαπήσει.


8. Καθοδήγηση αλλά και Ελευθερία: Παρέχετε καθοδήγηση για την επιλογή της δραστηριότητας, αλλά επιτρέψτε και στο παιδί σας να έχει μια επιρροή σε αυτήν. Εάν το παιδί νιώθει ότι έχει επιλογή, είναι πιο πιθανό να αναλάβει δέσμευση για την δραστηριότητα.

Δωστε του την ελευθερία να επιλεξει και να σας εκφράσει τα επιχειρηματα των επιλογή του .


9. Ενθαρρύνετε την Επιμονή: Το να μάθει κανείς μια νέα δεξιότητα ή άθλημα μπορεί να είναι δύσκολο και απαιτεί χρόνο. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να μην εγκαταλείψει εύκολα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις με επιμονή.


10. Τονίστε την Σημασία της Υγείας: Εξηγήστε στο παιδί σας τα πολλαπλα οφέλη της άσκησης, όχι μόνο για την φυσική αλλά και για την ψυχική τους υγεία. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να κατανοήσουν γιατί είναι καλό να είναι ενεργοί.


Τέλος, θυμηθείτε ότι όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά. Το πιο σημαντικό είναι να αισθάνονται ότι απολαμβάνουν και υποστηρίζονται σε ό,τι κι αν κάνουν, οπότε μην απογοητεύεστε αν το πρώτο ή το δεύτερο άθλημα που δοκιμάσουν δεν είναι το σωστό για αυτά. Με υπομονή και διάθεση για εξερεύνηση θα βρεθεί η πλέον κατάλληλη δραστηριότητα για το παιδί σας .


until the next post ...

Atlas chania

knowledge is power

john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!