10 Οκτωβρίου : "Παγκοσμια μέρα ψυχικης υγείας"

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

October 10, 2023

post-image


Θα ξεκινήσω συνοπτικά με το μύνημα της ημέρας : " Η ψυχολογια μας ορίζει το σώμα μας "


Η γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας αποσκοπεί στην επίτευξη τριών βασικών στόχων: να αυξήσει την ευαισθητοποίηση για την ψυχική υγεία, να αποστιγματοποιήσει τις ψυχικές διαταραχές και να υποστηρίξει την ψυχική ευεξία


Σε αυτή την ημέρα, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η ψυχική υγεία είναι εξίσου σημαντική με την σωματική μας υγεία αν όχι σημαντικότερη .


Η ψυχική υγεία αφορά τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε και συμπεριφερόμαστε, ενώ επηρεάζει επίσης την ικανότητά μας να αντιμετωπίζουμε το στρες, να αναπτύσσουμε σχέσεις, να εργαζόμαστε αποτελεσματικά και να απολαμβάνουμε τη ζωή σε γενικές γραμμές.


"Η Σημασία της Αποστιγματοποίησης"

Δυστυχώς, παρά την κρίσιμη σημασία της ψυχικής υγείας, υπάρχει ακόμη έντονο στίγμα που συνδέεται με τις ψυχικές διαταραχές. Αυτό το στίγμα μπορεί να οδηγήσει σε διακρίσεις και απομόνωση, και μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμη και να εμποδίσει τους ανθρώπους από την αναζήτηση βοήθειας.


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας πρέπει να μας θυμίζει να μιλαμε και να αναζητάμε βοήθεια η ακρόαση για ότι μας απασχολεί , για θαμμένα συναισθήματα που έχουμε μέσα μας και για εσωτερικούς προβληματισμούς που θεωρούμε ότι πρέπει να λύσουμε μονοι .

Τέλος να τονίσουμε (αφορμωμενοι από τα εκλογικά δρώμενα ) ότι οι δομές που στηρίζουν την ψυχική υγεία πρέπει να αναβαθμίζονται και να προωθούνται .


Η πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας είναι κρίσιμη. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την ψυχοθεραπεία, τη φαρμακοθεραπεία, την υποστήριξη αυτοβοήθειας και την εκπαίδευση για τη διαχείριση της ψυχικής υγείας.



stay healthy and happy ,!!!

atlas chania ... knowledge is power



john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!