Για ποιους λόγους κάθε σύγχρονο crossfit & fitness facility "πρεπει" να διαθέτει και παραδοσιακό εξοπλισμό γυμναστηρίου.

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

October 17, 2023

post-image

Στο Atlas chania έχουμε σχεδιάσει μια σύγχρονη μορφή εγκατάστασης η οποία συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία από το crossfit και την προπόνηση ενδυνάμωσης - υπετροφιας .

Η Σημασία του Παραδοσιακού Γυμναστηριακου Εξοπλισμού σε ένα CrossFit Facility είναι αναμφισβήτητα απαραίτητη και μπορεί να απογειώσει τις προπόνησης για οποιονδήποτε με οποιονδήποτε στόχο .


Το CrossFit είναι προπόνηση υψηλής έντασης που περιλαμβάνει μια πληθώρα διαφορετικών ασκήσεων και κινήσεων, από την άρση βαρών , calisthenics ,gymnastics strongman , functional movements .

Όμως, γιατί ένα CrossFit facility πρέπει να περιλαμβάνει και παραδοσιακό γυμναστικό εξοπλισμό όπως το hack squat, τροχαλίες πλάτης, crossover, row machine, leg extension, leg curl και άλλα;


ετοιμασα ένα άρθρο το οποίο θίγει μερικούς βασικός λόγους :


1. Προσαρμοστικότητα:Το CrossFit είναι σχεδιασμένο για να είναι προσαρμοστικό στις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε ατόμου.(έτσι πρέπει να είναι ) Η προσθήκη παραδοσιακού γυμναστηριακου εξοπλισμού μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές να προσαρμόσουν τις προπονήσεις τους ανάλογα με την προσωπική τους κατάσταση και τους στόχους τους. πχ μπορούν να χρησιμοποιήσουν special machines για τα acessories σε πρωτόκολλα υπετροφιας αμέσως μετά το wod ή να προπονηθούν 1-2 μέρες την εβδομάδα αποκλειστικά με acessories.


2. Ειδικευμένη Προπόνηση: Παρόλο που το CrossFit επικεντρώνεται σε πολυαρθρικές κινήσεις και στην παραγωγή δύναμης και αντοχής σε όλο το σώμα, ο παραδοσιακός εξοπλισμός γυμναστηρίου μπορεί να προσφέρει ειδικευμένη προπόνηση για συγκεκριμένες ομάδες μυών. Μηχανήματα όπως το leg extension ή το leg curl επιτρέπουν στους αθλητές να επικεντρωθούν στην ενίσχυση και ανάπτυξη συγκεκριμένων μυών δίνοντας επιπλέον volume για τις συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες .


3. Αποκατάσταση και Αποθεραπεία:

Ο παραδοσιακός εξοπλισμός γυμναστηρίου μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμος για την αποκατάσταση από τραυματισμούς ή για την αποθεραπεία από σκληρές προπονήσεις. Οι αθλητές μπορούν να χρησιμοποιήσουν όργανα όπως το chest supported row ή το hack squat για ελαφρύτερη προπόνηση, επιτρέποντας στο σώμα τους να ανακάμψει.


4. ενδυνάμωση σε συγκεκριμένες κινήσεις του crossfit:

Πράγματι υπάρχουν πολλοί ασκούμενοι που δεν μπορούν να εκτελέσουν πολλές ασκήσεις του crossfit .

Αφού εξασκηθούν με τα progressions αυτών των ασκήσεων , τα όργανα που προσομοιάζουν αυτές τις κινήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για περαιτέρω volume . πχ αν δε μπορείς να κάνεις έλξεις , μπορείς να ξεκινήσεις με negatives η με banded pull ups και να προχωρήσει στην τροχαλία πλατης για έξτρα volume me lat pull down



5 .Ποικιλομορφία: Τέλος, η προσθήκη παραδοσιακού γυμναστηριακου εξοπλισμού σε ένα CrossFit facility μπορεί να προσφέρει περισσότερη ποικιλία στις προπονήσεις. Η ποικιλία είναι σημαντική για να κρατήσει τους αθλητές προσηλωμένους και διεγερμένους, αλλά και για να διασφαλίσει ότι όλες οι ομάδες μυών εργάζονται ισορροπημένα.

πχ δεν θέλουν όλοι να κάνουν crossfit . Μερικοί ασκούμενοι ίσως θέλουν προπόνηση υπετροφιας και δύναμης (powerbuilding )


Συνοψίζοντας, η προσθήκη παραδοσιακού γυμναστιlηριακου εξοπλισμού σε ένα CrossFit facility μπορεί να επεκτείνει τις δυνατότητες προπόνησης, να βοηθήσει στην αποκατάσταση των τραυματισμών, να βελτιώσει την ειδικευμένη προπόνηση, να ενισχύσει την ποικιλομορφία και να βελτιώσει την τεχνική. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι ουσιώδη για κάθε αθλητή, ανεξάρτητα από το επίπεδο ικανοτήτων του.


Atlas chania ...knowledge is power

john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!