ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 90 ΛΕΠΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝ ΚΑΤΑΛΩΣΕΙΣ ΕΝΑ (Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ) ΑΥΓΑ

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

October 18, 2023

post-image

Η παρακάτω ανάλυση παρουσιάζει τι θα συμβεί στο σώμα σου όταν καταναλώσεις ένα αυγό μετά την άσκηση:


1. Άμεσα μετά την κατανάλωση:

Το αυγό, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, ξεκινά την πέψη στο στομάχι. Τα πρωτεϊνικά ενζύματα, όπως η πεψίνη, αρχίζουν να διασπάζουν τις πρωτεΐνες σε πεπτίδια και αμινοξέα.


2. 30-60 λεπτά μετά:

Τα πεπτίδια και τα αμινοξέα περνούν στο έντερο, όπου περαιτέρω πέψη τα μετατρέπει σε μεμονωμένα αμινοξέα. Αυτά τα αμινοξέα απορροφώνται στη συνέχεια από τα κύτταρα του εντέρου και μεταφέρονται στο αίμα.


3. 60-90 λεπτά μετά:

Τα αμινοξέα στο αίμα διανέμονται στους μυς και άλλους ιστούς που έχουν αυξημένη ανάγκη για αμινοξέα μετά την άσκηση. Τα αμινοξέα χρησιμοποιούνται για την επισκευή και την ανάπτυξη των μυϊκών ινών.


4. 90 λεπτά και πέρα :

Τα αμινοξέα συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται για την επισκευή και την ανάπτυξη των μυϊκών ινών, διεγείροντας την πρωτεϊνοσύνθεση των μυών. Αυτό σημαίνει ότι τα κύτταρα των μυών παίρνουν τα αμινοξέα και τα "αναδομούν" σε νέο πρωτεινικη ιστο , διαδικασία που είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών μετά την άσκηση.

Ταυτόχρονα, τα λιπίδια στο αυγό αρχίζουν να υδρολύονται από λιπάσες σε μικρότερα μόρια, όπως τα λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ενέργεια ή αποθηκευτούν για μελλοντική χρήση. Οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο αυγό επίσης απορροφώνται και διανέμονται στο σώμα για διάφορες βιολογικές λειτουργίες.


Αυτή η διαδικασία θα συνεχιστεί για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση του αυγού, με την ακριβή διάρκεια να εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της μεταβολικής ταχύτητας, της έντασης και της διάρκειας της προηγούμενης άσκησης, της πρωτεϊνικής ανάγκης του σώματος, και άλλων παραγόντων.


Πρόσθετα, ενώ τα αμινοξέα συνεχίζουν να είναι διαθέσιμα για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των μυών, το σώμα σας μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει τα λιπαρά οξέα από το αυγό ως πηγή ενέργειας, ειδικά αν η άσκηση που έκανατε ήταν μακράς διάρκειας και έκανε το σώμα σας να εξαντλήσει τις αποθήκες γλυκογόνου του.


Ταυτόχρονα, οι βιταμίνες και τα μέταλλα που περιέχονται στο αυγό θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν αυτές και άλλες βιολογικές λειτουργίες στο σώμα, διαδικασία η οποία μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ...


Συμπερασμα : ΤΟ ΑΥΓΟ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙς ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ (ΑΝ ΟΧΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ) ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΊΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΜΕΤΑ Η ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΣΑΣ .


ATLAS CHANIA... KNOWLEDGE IS POWER 

john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!