ΥΠΝΟΣ ΒΡΕΦΟΥΣ : Η ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΗΣΥΧΟ (ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΗΝ) ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ

john atlas

Γιαννης Νταγκουνακης

October 11, 2024

post-image

Ο ύπνος για ένα βρέφος είναι ο εξαιρετικοτερης σημασίας παράγον για την ανάπτυξη του . Ωστόσο λίγα έχουν ειπωθεί για το περιβάλλον του βρεφικού ύπνου .Είναι πολύ σημαντικό για ένα βρέφος να έχει ήσυχο περιβάλλον όταν κοιμάται . Παρακάτω παραθέτονται μερικοί (οι πιο σημαντικοί λόγοι ):



1. Ανάγκη για ήρεμο ύπνο: Ο ύπνος των βρεφών είναι κρίσιμος για την ανάπτυξή τους. Ένα ήσυχο περιβάλλον βοηθά στη διασφάλιση ενός πιο βαθιού και ποιοτικού ύπνου. Η υπέρμετρη ανάπτυξη ορμονών που το κάνουν να ψηλώνει σχεδόν κάθε βδομάδα (μιλάμε για βρέφη 0-12 μηνών ) συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου 


2. Ανάπτυξη του εγκεφάλου: Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος του βρέφους επεξεργάζεται πληροφορίες και εμπειρίες, κάτι που είναι ζωτικής σημασίας για τη γνωστική του ανάπτυξη.


3. Μείωση του άγχους: Ένα ήσυχο περιβάλλον μειώνει την πιθανότητα να προκαλέσει άγχος ή ενοχλήσεις στο βρέφος, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συχνότερες αφυπνίσεις.Πολυ σημαντικό αυτό καθώς πολλοί γονείς έχουν την τάση να μιλάνε μεγαλόφωνα την ώρα που το παιδί κοιμάται.


4. Ενεργοποίηση του μηχανισμού ύπνου: Ο ήχος και οι έντονες διέγερσεις μπορεί να ενοχλήσουν το φυσικό μηχανισμό που ρυθμίζει τον ύπνο, (circadian cycle )καθιστώντας δύσκολη τη μετάβαση σε βαθύ ύπνο.


5. Αίσθηση προστασίας από εξωτερικούς κινδύνους: Ένα ήσυχο περιβάλλον μειώνει πιθανές διαταραχές που μπορεί να προέρχονται από θορύβους ή άλλες αιτίες, προσφέροντας έτσι περισσότερη ασφάλεια στο βρέφος το οποίο θα αίσθημα θα το ακολουθεί σε όλη τη μετέπειτα ζωή του .


john atlas

Atlas Chania

Be the best, not just better!